Aqviser și GoAigua împreună la Expoapa 2019

18 sept., 2019 | Inovație pentru apă, Transformarea digitală a apei

Forumul anual al industriei apei din România – Expoapa 2019 va avea loc anul acesta la Palatul Parlamentului din București între 23 și 25 septembrie. Acest important eveniment organizat de Asociația Română a Apei este deschis experților din sector, precum managerii și tehnicienii operatorilor de alimentare cu apă și canalizare, dar și publicului larg.

În acest an, în cadrul Expoapa va avea loc și Conferința Regională la nivelul Europei de Sud-Est dedicată pierderilor de apă – organizată de Asociația Internațională a Apei – în cadrul căreia se vor discuta cele mai noi strategii, tehnologii, aplicații și bune practici internaționale privind reducerea pierderilor cauzate de apa nefacturat.

Compania spaniolă GoAigua, pionier al digitalizării industriei apei din Europa, reprezentată în România de Aqviser, a fost selectată ca finalistă a competiției Cărți Albe (White Paper), și va găzdui două conferințe privind acțiuni realizate și idei de viitor:

  • lecții învățate în exploatarea celui mai mare parc de contori inteligenți din Europa;
  • Rețele Inteligente de Apă și modul în care deciziile bazate pe date vor contura viitorul industriei apei.

Conferința WaterLoss

Vizitatorii Expoapa sunt, de asemenea, încurajați să participe la WaterLoss Conference 2019 – Conferința Regională la nivelul Europei de Sud-Est dedicată pierderilor de apă care se concentrează pe una dintre cele mai mari provocări ale industriei de apă: problema pierderilor de apă cauzate de infrastructura companiilor.

GoAigua și Aqviser la Expoapa 2019

GoAigua și Aqviser vor participa cu un stand comun la Expoapa 2019, standul nr.53.

Experții Aqviser au participat la proiecte implementate la companii mari de apă, cum ar fi Aguas de Valencia, Thames Water și SES Locarno, parteneriatul cu GoAigua în România reprezentând un pas natural ce reflectă încrederea dintre cele două companii.

Aqviser și GoAigua se ghidează după aceeași filozofie inovatoare, care consideră progresele tehnologice ca soluția cheie la provocările sectorului apei: de exemplu, propunerea de soluții privind infrastructurile ineficiente ale operatorilor de apă și canal, și creșterea satisfacției clienților.

Evoluțiile tehnologice, precum noile tehnologii de senzorizare și contorizare inteligentă a consumului, permit operatorilor de apă să primească informații în timp real, direct de la activele conectate la infrastructură. Aceasta perspectivă a proceselor poate avea un efect direct în reducerea scurgerilor de apă din rețea, prin monitorizarea presiunilor, predicția cererii și eficientizarea ciclului de facturare comercială.

Adoptarea generalizată a platformelor digitale de către operatorii de apă de pe piața europeană, ce au asimilat deja aceste dezvoltări tehnologice sau sunt pe cale să o facă, aduce un risc pentru operatorii ce întârzie să adopte noile tehnologii, în sensul în care, prin lipsa de compatibilitate sistemică, aceștia ar putea să rămână în urmă sau chiar să piardă anumite programe de subvenții europene, concursuri și participarea la organisme de colaborare internațională.

Cele patru arii de activitate ale operatorilor pregătite pentru optimizarea digitală și creșterea eficienței industriei apei pe care GoAigua și Aqviser le propun sunt:

  • integrarea informațiilor SCADA;
  • reducerea pierderilor cu apa neaducătoare de venituri (în principal prin detectarea situațiilor de scurgere și fraudă);
  • îmbunătățirea eficienței energetice;
  • optimizarea ciclului comercial.

Aqviser și GoAigua au o istorie comună, finalizând împreună, ca parteneri, proiecte anterioare de succes. Aceasta este o asigurare a faptului că transformarea digitală a industriei apei pe care o implementăm în România este destinată să reușească. În acest sens, Expoapa 2019 este mediul perfect pentru a discuta cu operatorii de apă, a ne împărtăși cunoștințe și a face față împreună provocărilor viitorului.

Doriți mai multe informații despre cum vă putem ajuta la implementarea Transformării Digitale în compania dumneavoastră? Vizitați-ne la standul 53 din cadrul Expoapa 2019 sau contactați-ne la office@aqviser.com. Vă mulțumim!