Limitarea urmărilor secetei prin inovație

25 feb., 2019 | Inovație pentru apă

Din California în China, sună clopotele de alarmă. Orașele cu creștere rapidă la nivel global nu reușesc să obțină apă potabilă sigură și fiabilă, deoarece acestea se confruntă cu creșterea populației, schimbările climatice și practicile nesustenabile de utilizare a apei. Se estimează că, în următoarele trei decenii, cererea de apă în orașe va crește cu până la 70%. Dacă condițiile rămân neschimbate, aprovizionarea cu apă va deveni mai puțin accesibilă pentru locuitorii săraci din mediul urban. Aceste provocări arată dimensiunea viitorului, conform organizației Imagine H2O; ele servesc ca o reamintire a contribuțiilor pe care membrii organizației le fac pentru a construi orașe rezistente la problema apei de mâine.

Începând cu 2009, organizația Imagine H2O s-a dovedit un promotor recunoscut al inovației în domeniul apei. Peste 200 de companii din 30 de țări au concurat pentru 12 locuri în programul anual de accelerator al organizației în anul 2018. În fiecare an, participanții primesc asistență de mentorat și marketing. Ei obțin acces la investiții pentru a-și ajuta întreprinderile să-și mărească afacerile: în 2017, absolvenții noștri au colectat aproape o treime din investițiile în stadiu precoce în sectorul apei. De asemenea, participanții beneficiază de oportunități de a testa și valida soluțiile lor cu 60 de întreprinderi și utilități de vârf, ca parte a rețelei de parteneri Beta Partners în creștere. Sprijinind antreprenorii în construirea de afaceri durabile în domeniul tehnologiilor de apă, Imagine H2O este lider în dezvoltarea soluțiilor durabile pentru provocările legate de apă.

Pe masură ce lumea privea spre criza apei din Cape Town, organizațiile Ziua Zero, Bluewater Group, 11th Hour Racing si Imagine H2O au lansat o inițiativa pentru faclitarea accesului la apă. Proiectul privind apa potabilă urbană 2018 este o competiție globală de inovare care va identifica și desfășura soluții de apă potabilă descentralizată în orașele partenere. Cu un accent pe validare pentru a inspira adoptarea pe scară largă, Challenge oferă 250.000 de dolari în premii de desfășurare pentru a demonstra avantajele start-up-urilor tehnologice promițătoare. Câștigătorii vor fi prezenți la Săptămâna Mondială a Apei de la Stockholm și vor fi eligibili pentru investiții de 750.000 $ + semințe de la Bluewater Group. O cale dedicată pentru Asia de Sud-Est, în parteneriat cu Enterprise Singapore, oferă oportunități suplimentare de vizibilitate și finanțare pentru soluții care vizează regiunea.

Pe măsură ce ritmul rapid al urbanizării continuă, unul din patru dintre cele mai mari orașe din lume se confruntă cu stresul la apă. Între timp, peste 600 de milioane de locuitori locuiesc fără acces la apă potabilă sigură și suficientă. Aceste provocări reprezintă oportunități pentru soluții distribuite care valorifică beneficiile economiilor de scară în mediile urbane dense pentru a îmbunătăți accesibilitatea, accesibilitatea și durabilitatea serviciilor de apă potabilă. De la monitorizarea calității apei în timp real la sistemele de reciclare a apei la scară redusă, Challenge își propune să prezinte antreprenorii care se pot căsători eficient cu tehnologii inovatoare și ușor localizate, cu modele de afaceri scalabile. Soluțiile Challenge surse în trei teme primare: 1) Oferta alternativă; 2) acces distribuit și livrare; 3) Sănătatea ecosistemului.

Activități de inovare în domeniul accesului la apă al populației sărace din mediul urban

Anul trecut, organizația Imagine H2O și partenerii săi Challenge, Racing 11th Hour și Bluewater Group, au lansat provocarea privind deficitul de apă potabilă pentru a identifica și a implementa soluții în orașe la nivel global. Câștigătorii vor fi anunțați la o ceremonie în timpul Săptămânii Mondiale a Apei de la Stockholm. Ca parte a acestei inițiative, organizația va publica o serie de profiluri antreprenoriale și perspective din cadrul ecosistemului de inovare al accesului la apă al populației sărace din mediul urban.