Soluțiile Smart pentru apă au sosit!

5 mart., 2019 | Transformare digitală, Transformarea Digitală Featured

Apa este o resursă prea prețioasă pentru a fi risipită de sisteme ineficiente, în timp ce natura continuă să ne trimită semnale de alarmă privind raritatea apei. Deși companiile și autoritățile locale și centrale își asumă public îndatorirea de a limita  pierderile de apă, cazurile de succes rămân puține. Cu toate acestea, noile sisteme dezvoltate oferă astăzi o utilizare mai eficientă, ceea ce ne va permite un viitor mai bun.

Cu mai mult de 10 ani în urmă, Global Omnium – grupul industrial care gestionează tratamentul și distribuția apei potabile în orașul Valencia, Spania a inițiat un proces de transformare digitală care a dus la conducerea în analizele de date și algoritmi. Încă de la început, inițiativa s-a bazat pe o platformă tehnologică de primă clasă.

Pe măsură ce noile tehnologii ajung operaționale, devine din ce în ce mai dificil să ținem pasul cu concurenții, cu consumatorii tot mai exigenți și cu tendințele generale ale industriei. Pornind de la platforma pentru Smart Metering, instalarea de senzori de debit, presiune și acustici prin tehnologie IoT și instrumentele de estimare a cererii, toate se reunesc în pachetul software Go-Aigua.

Dezvoltată de echipe specializate pentru fiecare soluție și un mix de consultanți de tehnologie și arhitecți de sisteme informatice, sisteme hidraulice, specialiști în eficiență energetică, platforma Go-Aigua oferă operatorilor de servicii de alimenatre cu apă și canalizare soluții digitale de citire la distanță a contoarelor, managementul contractelor, clienților, facturare și gestiune a mijloacelor fixe. În plus, platforma oferă cunoștințele necesare schimbării și standardizării proceselor în compania de apă oferind suport echipei interne implicate în transformarea digitală a organizației.

Multe organizații necesită investiții mari pentru a face saltul către sistemele informatice și pentru a-și aduce procesele în lumea digitală. Go-Aigua minimizează această nevoie, deoarece riscul este asumat de produsele sale: Linkwatt, Tiresias, Nexus Integra, Nexus Twin, Glacier sau EARS.

Prin implementarea suitei Go-Aigua, se obține scăderea costurilor de întreținere a rețelei de distribuție a apei cu până la 20%, respectiv economii între 5 și 15% la energia electrică folosită în procesele de producție a apei. Modelarea dinamică este îmbunătățită, asigurând un nivel ridicat de acuratețe și minimizând alarmele false. Clienții se simt mai bine tratați, iar serviciile companiei de apă sunt percepute ca având o valoare adăugată crescută.