Aspecte cheie ale digitalizării eficiente a serviciilor publice

Serviciile publice digitale modernizează și simplifică relațiile cetățenilor, întreprinderilor și organismelor publice cu administrația. Pentru mulți cetățeni, este o chestiune de încredere: cetățenii mulțumiți de un serviciu public au mai multă încredere în autoritatea care îl furnizează decât cei nemulțumiți. Pentru companii, proiectele de digitalizare a administrației reprezintă o oportunitate de a valorifica apetitul consumatorilor pentru mediul digital și de a se angaja și colabora eficient cu administrațiile publice privind inițiativele creativ-inteligente ale orașelor.

Conform Indexului Digital al Economiei și Societății (DESI) 2020 – indicele compozit ce rezumă indicatorii relevanți privind performanța digitală, România se află pe locul 26 între cele 28 state UE, cu identificarea următorilor factori structurali de nivel nesatisfăcător ce explică starea de fapt curentă:

  • Capitalul uman: mai puțin de o treime dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au competențe digitale elementare, cu o pondere ridicată a populației instruite care a emigrat sau intenționează să emigreze,
  • Utilizarea serviciilor de internet: cu numai 11% din populație utilizând servicii bancare online,
  • Integrarea tehnologiilor digitale: cu numai 23% dintre întreprinderile românești realizând schimb electronic de informații,
  • Serviciile publice digitale neinteroperabile la nivelul sistemelor guvernamentale descurajează adresarea instituțiilor publice de către cetățeni pe cale digitală. În schimb, România se situează pe locul 8 în ceea ce privește utilizatorii serviciilor de e-guvernare, cu 82% dintre utilizatorii de internet, față de media UE de 67%, acest nivel fiind estimat numai pentru depunerea formularelor online, nu și pentru soluționarea online a cererilor.

Totuși, în mijlocul fiecărei crize, se află oportunitatea.

Factorii structurali ai lipsei de performanță arată că digitalizarea serviciilor publice din România nu este un proces de achiziție publică, ci unul de cercetare-dezvoltare.

Acesta este un moment cheie în care companiile private, caracterizate de flexibilitatea operațională specifică, își pot oferi expertiza într-un proces de angajare și cooperare permanentă cu adminsitrațiile publice privind:

  • transfer de cunoștințe pentru o viziune realistă privind digitalizarea serviciilor publice,
  • suport în procesul de decizie politică,
  • suport în definirea strategiei de implementare și a priorităților,
  • propuneri de parteneriate public-privat,
  • consultanță pentru obținerea de fonduri naționale și europene,
  • consultanță privind adaptarea legislației.

În timp ce strategii digitale din întrega lume sunt acum publice, cu numeroase studii de caz disponibile, fiecare oraș are specificul său și, implicit, întâmpină probleme diferite. Plaja de soluții optime în vederea transformării digitale este una largă. Principalele sectoare în care companiile se pot implica activ în oferirea de soluții inteligente privind sunt: infrastructură și transport, sănătate, educație, mediu, energie, apă potabilă și sisteme de canalizare, guvernanță, securitate, managementul deșeurilor, servicii sociale, forță de muncă, cultură, activități de relaxare.

Invităm reprezentanți ai municipalității Timișoara și ai companiilor de servicii publice din subordine, să ni se alăture pentru a explora împreună, în dezbateri directe ghidate de experți în cadrul evenimentului:

Aspecte Cheie ale Digitalizării Eficiente a Serviciilor Publice

Evenimentul este organizat de către companiile: Interdevelopment, Aqviser Digital, Idrica România, în parteneriat cu KPMG România și Cluj IT Cluster.

Participarea la eveniment este gratuită. Prezența on-site se face pe bază de înregistrare. Vă invităm să vă înregistrați la sesiunile programate conform agendei, prin intermediul formularului următor:

Locația:  Timișoara. Evenimentul are loc on-site. În măsura interesului, se va transmite și online.

Adresa: TBD

Data (propunere, TBD): miercuri 11 noiembrie 2020 sau miercuri 18 noiembrie 2020

Agenda evenimentului

Ora

Prezentare

Prezentatori

09:00 – 09:30

Înregistrarea participanților. Welcome coffee

09:30 – 10:15

Strategia de digitalizare a serviciilor municipale

Daniel Homorodean

CEO Arxia, Vicepreședinte Cluj IT Cluster

10:15 – 11:00

Analiza și reproiectarea proceselor de lucru ale municipalităților

Necesitate. Motivație. Rezultate

Ion Ghimbovschi

Manager KPMG CONSULTING

11:00 – 11:15

Pauză de cafea. Networking

11:15 – 12:00

Smart City

Concept. Lecții învățate. Bune practici

Alex Mircea Dascălu

Consultant Smart City

12:00 – 12:45

Platforma Smart City Nexus Integra

Studiu de caz

Oscar Gomez

Director de Dezvoltare NEXUS INTEGRA

12:45 – 13:30

Pauză de prânz

13:30 – 14:15

Managementul digital al documentelor în administrația publică

Studiu de caz

Horia Negulescu

Managing Partner MATRICIA SOLUTIONS

14:15 – 15:00

Surse de finanțare

Mihai Cozariuc

Director General INTERDEVELOPMENT

15:00 – 15:30

Concluzii. Încheiere